Nyt fra Nyborg Dyrehospital

Under dette punkt vil du finde aktuelle nyheder. Der vil hver måned være nye, gode tilbud i butikken og ca. 4 gange årligt vil der være spændende læsning i vores nyhedsbreve. 

Nyhedsbrev

Du kan også få nyhedsbrevet direkte hjem til dig ved at klikke her >

Læs Morten Redin's spændene artikel omkring tilbageholdte mælketænder

Se artiklen her >

Artiklen har været bragt i Dansk Kennel Klubs magasin, HUNDEN. Dansk Kennel Klub (DKK) er Danmarks største organisation for hundeejere med over 30.000 medlemmer i selve DKK og ca. 45.000 medlemmer i de 70 tilsluttede racespecialklubber.

Man kan være medlem, hvad enten man har en racehund, en blandingshund eller måske blot holder af hunde. Ca. 10% af DKK’s medlemmer er opdrættere, som nu og da eller regelmæssigt opdrætter hvalpe. De andre 90% er almindelige hundeejere, som gerne vil være medlem af en hundeklub for at kunne benytte klubbens mange tilbud. 

DKK er stiftet i 1897 og beskæftiger sig med stort set alle sider af hundelivet i Danmark f.eks. rådgivning om valg af hund, før-du-køber-hund kurser, barn og hund undervisning i folkeskolen, hvalpemotivation, kørekort til hund, prøver, udstillinger, agilitykonkurrencer, avl og stambogsføring, støtte til forskning – og ikke mindst med hundes velfærd generelt. 

Læs mere på www.dkk.dk.

Luskes torn

Luske er en 4-årig hankat som i weekenden fik rigtig ondt i hans venstre øje. Hans ejere tog ham derfor til dyrlægen for at få ham undersøgt og behandlet. Umiddelbart var der meget betændelse fra øjet og øjenslimhinden var så hævet, at det var svært at undersøge hele øjet. 

Han fik derfor nogle lokalbedøvende dråber i øjet så dyrlægen kunne komme til at flytte på slimhinden og blinkhinden i hans øje. Da øjet var bedøvet, fandt dyrlægen at der sad en torn på knap 3 cm der gik ind lige ved siden af øjet. Den sat så dybt at det kun var et par mm af enden der stak ud og enden var yderligere dækket af blinkhinden.

I mange tilfælde er man nødt til at fuldbedøve en kat for at fjerne sådan en torn, men Luske var så sød at have med at gøre, at den kunne fjernes med en pincet. Heldigvis havde øjet ikke taget alvorlig skade, så Luske fik antibiotika og smertestillende med hjem og forventes at være klar igen i løbet af kort tid :-) 

Lukes torn

Vandterapi

Får din hund eller kat ikke den motion som den har brug for og har den måske lidt for meget på sidebenene?

Nu kan du løbetræne med dit kæledyr uden at belaste de enkelte led i vores nye vandløbebånd. Du kan altid ringe og booke tid til en gratis prøvetime Læs mere her

 

 Scotty i vand        

Tigertandbehandling

Se hvordan tigeren Igor fra Odense Zoo til tandbehandling under medvirken af Morten Redin.
Klik på linket til TV2 Fyn: www.tv2fyn.dk/video/30713