BAT

Nadja har nu gennemført 1 uges seminar hos Grisha Stewart og bestået den teoretiske del som BAT instruktør til aggressive (reaktive hunde).

BAT står for Behavior Adjustment training for frygt, frustration eller aggression hos hunde.

Denne træning princip har oprindelse i USA og er udviklet af Grisha Stewart.
Læs mere om hende, på hendes hjemmeside: empoweredanimals.com

Grisha er meget anerkendt for hendes træningsmetoder i det meste af verden, og hun har hjulpet mange reaktive, angste, utilpassede og frustreret hunde og deres ejere, med en bedre tilværelse, sammen og blandt andre hunde.

Træningen forgår med kontrolleret set-ups, hvor der arbejdes med hundens adfærd.  Her lærer hunden at træffe nogle hensigtsmæssige og venlige valg i den aktuelle situation.
I træningen arbejdes der med hundens stresstærskel og zone, for hvad den kan rumme og håndterer. Når vi ikke overskrider hundens stresstærskel og zone giver, vi den mulighed, for at den selvstændigt kan træffe nogle gode valg, som belønnes med afstand og tryghed.
Hunden lærer at den har mulighed for at vælge selv, og det vil automatisk gøre den mere nysgerrig, ved mødet af nye ting, samt øges den selvværd og tolerancetærskel.
Desuden oplever man hunden være mere rolig og afbalanceret.

I træningen bruger vi belønninger, kombineret med klikker træning og systematisk desensibilisering, (gradvis tilvænning) til at hjælpe hunden med at træffe et bedre valg.

 
Denne træningsmetode kan anvendes til al slags tilvænning og træning med din hund. Træningen er især effektiv til hunde der gør udfald, mod andre hunde, mennesker eller dyr.

 

Nadja anvender BAT træning som et værkstøj i et adfærdsbehandlingsforløb samt i sin træning med hunde. Kontakt hende på Nadja@nyborgdyrehospital.dk hvis du vil høre nærmere.

 

Se video om BAT træning her: www.youtube.com