Vandterapi

Foto af hun i vandterapiVandterapi har været brugt længe hos mennesker, men er først nu kommet som behandlingsform til hunde og katte.

Tidligere var svømning i dybt vand den eneste mulighed, men nu kan Buster, Mille og alle de andre komme på vandløbebånd hos Nyborg Dyrehospital.

Vandløbebåndet skiller sig ud på den måde at dyrene går på et løbebånd, hvor vandstanden kan reguleres således, at de ikke føler, at de er ved at drukne.

Løbebåndets hastighed kan reguleres efter den enkelte hund og kats situation. Dette giver mulighed for bl.a. at opnå en bedre konditionstræning, idet de enten skal gå el. løbe i vand. 

På billedet ses Eico er en pensioneret politihund med skulder problemer.

Se også video >

Vandterapi kan bruges til mange hunde og katte, bl.a:

  • Gigthunde og – katte. Vandets opbæringsevne mindsker belastningen af de enkelte led når det enkelte ben sættes i jorden. Når leddene holdes smidigere mindsker det smerten hos det enkelte dyr, som derved får mere lyst til at bevæge sig-
  • Opbyggelse af flere muskler, bl.a. hos ældre hunde. Jo mindre smertefrit det er at bevæge sig, jo nemmere er det at opbygge flere muskler.
  • Vægttab. Flere muskler giver øget fedtforbrænding og derved et hurtigere vægttab.
  • Genoptræning af operationspatienter
  • Koordinationstræning til hunde og katte med balanceproblemer, discusprolaps, nervelidelser. Vandet gør det nemmere for dem at holde balancen og de kan derfor trænes mere intensivt.
  • Konditionstræning af brugshunde, bl.a. jagthunde i lavsæson, politihunde, agilityhunde mm.
  • Vores fysioterapeut vil være til stede hver gang dit familiedyr skal i vandterapi. Under træningen vil I have en kort samtale omkring behandlingen, og hun vil vurdere hvordan hunden eller katten bevæger sig i vandet. På den måde kan behandlingen tilpasses den enkelte patient. I vil også opleve at få enkelte øvelser med hjem.

Du er altid velkommen til at booke en gratis prøvetime.

Pris og varighed (ingen udløbsdato på flergangskort, dog refunderes ubrugte kort/gange ikke)

1 gang i vandløbebånd varer ca. 30 minutter.

1 gang   499 kr.
5 turskort   2150 kr.
10 turskort   3995kr.
20-turskort    7500 kr.

 Se video