Parvovirus

Hvis man har hørt radio eller set TV i den sidste tid, har man ikke kunnet undgå at høre noget om en farlig hundevirus, der er "brudt ud" på Fyn.

Behandling af ParvovirusDet drejer sig om parvovirus, som især rammer hvalpe og meget unge hunde - typisk 2-6 måneder gamle dyr. 

Symptomer
Parvovirus giver en særdeles voldsom mavetarminfektion, og symptomerne vil være kraftig opkast, voldsom diarré - ofte blodig. 

Hunden vil ofte have feber, være meget nedstemt og efterhånden blive dehydreret. 

Hvis hunden ikke bliver behandlet kan den risikere at dø indenfor 1-2 dage. Det er derfor meget vigtigt, at man straks kontakter sin dyrlæge, hvis ens hund har disse symptomer.

Forebyggelse
Først og fremmest skal man sørge for at få sin hund vaccineret. Parvovirus indgår som en del af standardvaccinen til hund. Det anbefales at få hvalpe vaccineret ved 8 og 12 ugers alderen.

Behandling af ParvovirusHvis hunden er vaccineret før 8 ugers alderen, kan man ikke være sikker på effekten af vaccinen.

Dette skyldes, at en del af moderens immunforsvar vil være tilstede i hvalpen indtil den er 8 uger og kan have en "neutraliserende" effekt på vaccinen. 

Desuden skal man undgå at komme i nærheden af hunde, som man mistænker for at være smittede, da ingen vaccine 100% kan garantere, at dyret ikke bliver sygt.